Fiskeriet

Vår visjon er å spre matglede til alle våre kunder gjennom personlig service og bærekraftige råvarer.

Fiskeriet knytter folk sammen og skaper minnerike matopplevelser gjennom å tilby verdens beste råvarer i en uformell og unik atmosfære. Våre ansatte har stor kunnskap og lidenskap for sjømat, og vi er stolte over å kunne viderefører en lang historie og tradisjon med fisk og sjømat på Youngstorget.

Vi har både servering og fiskedisk i et unikt lokale midt i Oslo sentrum. Hos oss kan du spise noe godt i restauranten, eller ta med deg de beste råvarene hjem.

VÅRE RÅVARER

Hver morgen, lenge før hanen galer, har vår grossist håndplukket det ypperste av norsk, villfanget fisk og sjømat, for at du som kunde skal kunne få det beste utvalget når butikken åpner. Uansett om du vil ha hjemmelaget fiskegrateng eller nykokt hummer til middag, vil du møte den samme servicen og få gode tips hos oss. Er du på utkikk etter noe spesielt?

VÅR HISTORIE

RIK PÅ HISTORIE

Fiskeriet på Youngstorget har tatt over og totalrenovert den tidligere velkjente fiskebutikken til Erling Moe. Med sorg måtte trofaste kunder gjennom de 75 årene butikken eksisterte, se nok en spesialforretning i Oslo gå tapt. Det er derfor med ekstra glede at vi kan drive fiskebutikk i nettopp disse lokalene.

EN NY ÆRA

Tidligere kunder av fiskehandler Erling Moe vil nok bli svært positivt overrasket over endringene butikklokalet har gjennomgått. Til tross for totalrenovering og moderniseringer har man hele veien hatt et ønske om å inkludere elementer av den gamle butikkens og områdets rike historie. Interiørarkitekt Marius Brandl lot seg inspirere av atmosfæren fra de frodige matmarkedene i Sør-Europa.”Tenk å sitte i baren med et glass hvitvin, ventende på kamskjellet mens øynene studerer menneskene rundt fiskedisken på en travel lørdag, Det høres jo flott ut, ikke sant?” Som en del av overtakelsen ble nabolokalet, der det tidligere lå en urmaker, overtatt. Dette gav plass til restauranten. For å finne flyten med omgivelsene ble elementer fra nærmeste nabo, kulturhistoriske Operapassasjen innlemmet i interiøret. ”Parallellene til passasjen har vært viktig både for designet og for tilhørighet til bygget” sier Brandl. Både mosaikkfliser og lysfeltene over vinduene har sin direkte inspirasjon herfra. En spennende blanding av gammelt og nytt, moderne og historisk.
 

VÅRE VERDIER

Våre verdier er HjelpsomEngasjert og Profesjonell.

Hjelpsom vil si at vi er tilstede for deg som kunde. Vi lytter til dine behov, og er genuint interessert i å skape gode matopplevelser for deg. Vi leverer god kvalitet, yter god service og deler vår kunnskap.

Engasjert vil si at vi bryr oss om deg og våre produkter. Vi bryr oss om faget og sprer kjærlighet til sjømat. Vi tar ansvar for å hele tiden utvikle vår kompetanse. Vi jobber for å være en bidragsyter til et bedre samfunn gjennom å tilby bærekraftige råvarer og til å inspirere de vi møter.

Profesjonell vil si at vi opptrer ærlig og redelig overfor deg som kunde. Vi behandler de rundt oss med respekt. Vi skal holde det vi lover og opptre ansvarlig i alt vi gjør.

Vi ser på det som vår stolte plikt å ivareta og spre kunnskap om en av Norges viktigste råvarer gjennom tidene – fisken vår. På Fiskeriet Youngstorget har vi derfor tatt et standpunkt ved at vi ønsker å tilby en hovedvekt av villfanget fisk, og aller helst linefanget der det er mulig. Tett kontakt med våre grossister og leverandører sikrer at disse verdiene ivaretas.

Youngstorget 2b, 0181 Oslo

22 42 45 40